ONLINE ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Η συμβουλευτική είναι μια δυναμική διαδικασία αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στο σύμβουλο και το συμβουλευόμενο, ο οποίος θέλει να εξερευνήσει, να κατανοήσει και να επιλύσει το πρόβλημα με το οποίο είναι αντιμέτωπος.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Oι υπηρεσίες του online χώρου συμβουλευτικής nmcounselor απευθύνονται σε ενήλικα άτομα που θέλουν να συζητήσουν ένα θέμα το οποίο τους απασχολεί και τους “δυσκολεύει” την καθημερινότητά τους. Συχνά οι άνθρωποι αισθανόμαστε ότι είμαστε σε αδιέξοδο, εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση που θεωρούμε ότι δεν αλλάζει. Όμως αν σκεφτούμε ότι η συμβουλευτική βοηθά στην αλλαγή και στην προσωπική μας ανάπτυξη θα διαπιστώσουμε μαζί ότι μετά τις συνεδρίες αυτό το “αδιέξοδο” το οποίο αισθανόμαστε αρχίζει να υποχωρεί. Αυτό δεν συμβαίνει “μαγικά” αλλά η δουλειά που θα κάνουμε μαζί είναι αυτή που αυξάνει το επίπεδο της αυτεπίγνωσης των πράξεών μας με αποτέλεσμα να συνειδητοποιούμε τι κάναμε στο παρελθόν το οποίο δεν λειτουργούσε και δεν βοηθούσε να εξελιχθούμε.

ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΝΜSTUDY

O κάθε σύμβουλος είναι ξεχωριστός και μοναδικός στις υπηρεσίες που παρέχει. Στην περίπτωσή μου, σας παραθέτω ορισμένους λόγους που μου προσδίδουν επαγγελματική ταυτότητα και ικανότητα αποτελεσματικής διαχείρισης των περιπτώσεων που αναλαμβάνω.

Αποτελεσματικότητα

Με ενδιαφέρει οι συνεδρίες που θα κάνουμε να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως είναι σημαντικό να τονίσω ότι χρειάζεται προσωπική προσπάθεια, δέσμευση και συμμετοχή για να επέλθει η επιθυμητή αλλαγή.

Δυνατά σημεία

Δεν παρέχω έτοιμες λύσεις στο πρόβλημα, διότι αυτό δεν είναι η συμβουλευτική. Ο καθένας μας έχει τη δύναμη μέσα του για να ξεπερνά της δυσκολίες, όμως χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις που κρίνει ο ίδιος βοήθεια.

Εξέλιξη

Εστιάζω στην πρόοδό σου σε κάθε συνεδρία. Είναι σημαντικό να τονίζουμε τα θετικά μας σημεία διότι αυτά είναι που μας δίνουν τη δύναμη να επιμένουμε και να ξεπερνούμε τις δυσκολίες της ζωής.

Ενσυναίσθηση

Δημιουργώ το κατάλληλο κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας έτσι ώστε να μπορέσεις να εκφράσεις αυτό που σκέφτεσαι και αισθάνεται χωρίς να νιώθεις ότι σε κρίνουν.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ANTIMEΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με ορισμένες δυσκολίες που άλλοτε αφορούν ζητήματα καθημερινής διαβίωσης και άλλοτε ζητήματα σχέσεων, σπουδών, αναποτελεσματικής διαπροσωπικής επικοινωνίας με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο.

ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ
ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ
ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ
Δύσκολη προσαρμογή στον φοιτητικό τρόπο ζωής.

Δυσκολίες στο επίπεδο μαθησιακής απόδοσης του φοιτητή.

Δυσκολίες στη διαχείριση χρόνου για μελέτη και αδυναμία συγκέντρωσης.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Δυσκολίες στη διαχείριση του άγχους που πηγάζει από τις απαιτήσεις των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο ή της επερχόμενης εξεταστικής.

Δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν άτομα με ειδικές ανάγκες σε σχέση με τη φοίτησή τους στο πανεπιστήμιο.

Δυσκολίες στις κοινωνικές συναναστροφές.

Δυσκολίες εύρεσης εργασίας.

Δυσκολίες στο πλαίσιο της οικογένειας και των φίλων.

H ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύω βασίζεται στην συνθετική προσέγγιση.

Ολιστική θεώρηση του ατόμου

Η συνθετική προσέγγιση αντιλαμβάνεται το κάθε άτομο ως ξεχωριστή σύνθετη "ολότητα". Αυτό σημαίνει ότι μέσω της συνθετικής συμβουλευτικής το άτομο μπορεί να αποκτήσει μια συνολική εικόνα εαυτού με σκοπό την προσωπική του ανάπτυξη και αλλαγή.

Σύνθεση θεωριών και τεχνικών

Στη συνθετική προσέγγιση γίνεται σύνθεση θεωριών και τεχνικών από διάφορες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Αυτό σημαίνει ότι συνδυάζει θεωρίες όπως η ψυχοδυναμική προσέγγιση, η γνωσιακή - συμπεριφορική, η ανθρωπιστική - υπαρξιακή και η συστημική.

Ανταπόκριση στο αίτημα

Στη συνθετική προσέγγιση ο σύμβουλος ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αίτημα και στους στόχους του συμβουλευόμενου διότι εφαρμόζει ψυχολογικές θεωρίες που κρίνει ότι ταιριάζουν με την προσωπικότητα του συμβουλευόμενου.

Συνθετική σκέψη

Στη συνθετική προσέγγιση προάγεται η συνθετική σκέψη καθώς ο συνθετικός σύμβουλος διερευνά σκέψεις και συναισθήματα του συμβουλευόμενου για τη γενική θεώρηση που έχει διαμορφώσει μέχρι σήμερα για τον εαυτό του και τους γύρω του.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Προκαθορισμένος χρόνος ολοκλήρωσης των συνεδριών δεν υφίστανται. Αυτό συμβαίνει διότι το κάθε πρόβλημα είναι διαφορετικό και ο καθένας μας το διαχειρίζεται με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα, ενδεχομένως άτομα με κάποια δυσκολία και αντίσταση στην αλλαγή να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να πετύχουν την αλλαγή που επιδιώκουν. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η αλλαγή δεν θα επιτευχθεί επειδή μπορεί να χρειαστεί παραπάνω χρόνος. Είναι σημαντικό να μην χάνουμε το στόχο μας και να πορευόμαστε προς την επίτευξή του.
Αρχικά κάνετε κράτηση του ραντεβού σας είτε από το ημερολόγιο της ιστοσελίδας μας είτε στέλνεται μήνυμα στη φόρμα επικοινωνίας για την ώρα και μέρα που θέλετε να γίνει η κράτηση. Ελέγχεται η διαθεσιμότητα για να οριστεί το ραντεβού και στη συνέχεια ειδοποιείστε με μήνυμα για την επιβεβαίωσή του. Όλες οι συνεδρίες που γίνονται είναι προγραμματισμένες και προπληρώνονται πριν την ημερομηνία του ραντεβού, με τραπεζική κατάθεση.
Αρχικά, όλες οι συνεδρίες παρέχονται εξ’ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης. Το κόστος για τις συνεδρίες συμβουλευτικής, υπηρεσιών κοινωνικής λειτουργού και coaching διαμορφώνεται στα 20€ για μια 55 λεπτη συνεδρία. Ωστόσο σε ειδικές περιπτώσεις όπως άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με προβλήματα υγείας και σπουδαστές, προβλέπεται έκπτωση στο κόστος κατόπιν συνεννόησης.
Ακυρώσεις σε προγραμματισμένες συνεδρίες μπορούν να γίνουν διαδικτυακά σε αυτή τη φόρμα αλλά και τηλεφωνικά, τουλάχιστον μια ημέρα πριν το προγραμματισμένο ραντεβού. Σε έκτακτες περιπτώσεις ασθενείας προβλέπεται η άμεση ακύρωση του ραντεβού χωρίς τη χρέωσή του. Σε περιπτώσεις που δεν υπάρξει έγκαιρη ειδοποίηση (μια ημέρα πριν) τότε το ραντεβού χρεώνεται κανονικά.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ? ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εγώ ο/η αιτών/ούσα, δια της παρούσας φόρμας συγκατατίθεμαι στην επεξεργασία των προσωπικών μου στοιχείων, με σκοπό την επικοινωνία μαζί μου ή την ενημέρωσή μου σχετικά με τις υπηρεσίες, τα νέα – ανακοινώσεις που αναρτά η ΝΜSTUDY. Eπίσης, ο/η αιτών/ούσα ενημερώνεται ότι έχει τα παρακάτω δικαιώματα προσωπικού χαρακτήρα όπως δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, εναντίωσης, περιορισμού της επεξεργασίας, φορητότητας δεδομένων, απόσυρσης συγκατάθεσης όταν η επεξεργασία των στοιχείων απαιτεί τη συγκατάθεση. Αποδέχομαι ωστόσο ότι η τυχόν απόσυρσης της συγκατάθεσής μου δεν έχει κάποια επιρροή στη νομιμότητα οποιασδήποτε επεξεργασίας εκτελέστηκε πριν γίνει η απόσυρση της συγκατάθεσής μου. Ο/η αιτών/ούσα δηλώνει την ενήμερη συγκατάθεσή του σχετικά με τα παραπάνω δικαιώματά του.
el
el